Pengalaman Pahit Trading Forex Dari 6 Trader Top - Artikel ...

Pengalaman & Realiti Sebenar Main Forex

Aku nak kongsi realiti sebenar main forex. Boleh ke jadi kaya kalau main forex? Senang ke main forex? Forex ni scam atau benar? Kalau nak tau jawapannya, rajin-rajinkanlah diri untuk baca pengalaman yang aku kongsikan di bawah ni. Kalau korang malas nak baca, boleh skip ke perenggan yang terakhir untuk mengetahui jawapannya.
OK! Ceritanya bermula bila aku decided untuk main forex selepas aku diberhentikan kerja (24 jam notis) oleh syarikat aku. Sebelum diberhentikan kerja, aku ada jugaklah ilmu asas pasal forex trading ni. Sebab tu aku macam confident untuk menganggap yang aku boleh jadikan forex trading sebagai full-time job aku. Tambahan pula dalam account aku masa tu ada dalam ~RM30k duit saving.
So sebagai permulaan, aku decided untuk join satu group Telegram forex signal oleh FxProfitPips. Aku terpengaruh untuk masuk group forex signal tu sebab diorang selalu claimed yang group tu selalu menang trading dengan"95%" winning rate & siap cakap boleh dapat untung USD100 dalam sehari dengan deposit USD10 sahaja sebagai permulaan. Pastu aku register dengan bukak forex account sebanyak USD60 bersamaan ~RM250 (Group Telegram forex signal tu buat duit melalui commission bila kita menang trade sebab kita register di bawah group forex signal tu).
Bila aku start live trading & follow signal group Telegram tu, baru aku tau yang realiti forex ini tidak indah sebenarnya. Nak dipendekkan cerita, group forex signal tu bukannya selalu menang trading pon. Kalau menang pon kadang2 jer. Bila diorang menang trading, punyalah diorang bangga & buat announcement kat group Telegram. Tapi bila diorang kalah dalam trading, krik krik.. Senyap macam tu jer. Apa yang aku boleh conclude kan tentang group forex signal tu (FxProfitPips) adalah winning rate diorang bukannya 95%. Pastu untung USD100 dalam sehari dengan berbekalkan deposit USD10 tu semua propaganda jer lebih.
Account trading aku sebanyak USD60 tu margin call dalam masa 2-3 bulan. Itu pon aku trade guna lot kecik 0.01 untuk setiap trade. Secara kesuluruhan, aku dah spent duit sebanyak RM250 (Bukak account trading) & RM100 (Untuk beli buku2 bacaan tentang forex). So total duit yang aku dah habiskan untuk forex adalah sebanyak RM350 dalam masa 2-3 bulan tu.
Kenapa aku kongsikan pengalaman aku ni semua kepada korang? Sebabnya aku tak nak korang terpedaya dengan fantasi2 yang ditanamkan oleh group2 forex signal kepada orang2 yang tengah terdesak nak membuat duit tambahan. Sebab bila korang follow group forex signal tu, bila korang menang trade, group forex signal tu dapat commission. Tapi bila korang kalah trade, group forex signal tu tak rugi apa2. Korang rasa adil ke macam tu? Aku pon bersyukur sebab aku cuma rugi RM350 sepanjang aku terjebak dengan forex ni. Sebab ada jer ramai orang lain yang dah menghabiskan beribu-ribu ringgit sebab nak mengejar fantasi untuk menjadi kaya dengan bermain forex.
Aku tak nafikan ada orang yang mendapat untung besar dengan trading forex. Tapi orang2 macam tu dah memang pon kaya sebelum ni sebab diorang ada simpanan duit yang banyak atau ada buat bisnes selain trading forex. Jadi bila diorang kalah trade, tak effect diorang pon sebab diorang ada banyak duit backup dari saving atau income2 yang lain. Tapi kalau korang nak main forex dengan hanya berbekalkan duit saving yang sikit seperti contoh RM1000 di dalam account bank, korang sebenarnya melakukan kesilapan yang besar.
Alasan yang selalu diberikan kepada orang2 yang rugi dalam forex adalah ilmu kena cukup, trading forex & main forex adalah 2 perkara yang berbeza, kena pandai buat analisis, bla bla bla and seterusnya. Aku mengaku memang ada betulnya di situ di mana kita kenalah pandai/berilmu dalam membuat sesuatu perkara seperti contoh trading forex atau perkara2 yang lain. Tetapi aku rasa ramai orang jarang bercerita tentang realiti sebenar forex, sebab semuanya lebih suka nak bercerita indah tentang forex. Jadi aku rasa aku macam ada tanggungjawab untuk memberitahu realiti sebenar tentang forex kepada orang2 yang ada plan nak cuba try test forex ni.
Jadi sebagai kesimpulan, boleh ke jadi kaya kalau main forex? Jawapannya boleh, kalau korang ada ilmu yang cukup tentang forex & juga duit simpanan yang banyak giler. Jadi bila korang rugi, korang takkan rasa terkesan daripada kerugian tu. Senang ke main forex? Jawapannya susah, sebab kalau senang takkan ada orang yang miskin di dalam dunia ni sebab semua boleh generate duit melalui forex trading. Forex ni scam atau benar? Ada yang scam & ada yang betul. Aku nak nasihatkan kalau nak follow group forex signal, kena berhati-hati. Sebab kebanyakkan daripada group2 forex signal ni selalu suka heboh kepada satu dunia bila diorang menang trade, tapi bila diorang kalah trade terus diam sejuta bahasa. Dari situ boleh nampaklah diorang tak telus/jujur kepada orang2 yang join group forex signal tu.
Sekian. Terima kasih kepada sesiapa yang membaca post ini sampai habis.
submitted by siber3000 to malaysia [link] [comments]

10 Perbedaan Trading Saham dan Forex - YouTube Cara melakukan Open posisi pada metatrader instaforex Cara Bermain Forex  Pilih Saham Atau Forex Cara Bermain Forex  Rahasia Mengamankan Posisi Terbuka Dalam Trading Video Belajar Forex Lengkap Fbs Indonesia Mendapatkan Rp 4000 T dengan Modal Rp 1 Juta dalam Waktu 8 Tahun 4 Belajar forex trading untuk pemula strategy Pengembangan Modal YouTube Cara Bermain Forex  4 Kunci Sukses Trader Profesional BANKRUT KARENA TRADING! - YouTube Fatwa MUI Tentang Jual Beli Mata Uang

[quote=Adrenalin bermain forex] Pengalaman trading forex Mr. Grasak Grusuk ( Jangan Nama Asli , Kesian ) Pertama main Forex pakai modal $ 5 yang di berikan Gratis oleh marketiva, 2 hari bablas, penasaran coba tambah modal 10 dollar ( sekitar Rp. 100.000.), dalam 5 hari jadi 21 dollar, dada membusung dan keyakinan tingggi bahwa forex itu gampang maka quantity trading di naikkan menjadi 50 % eh ... Pengalaman Main Forex. Di dalam artikel di atas, suka saya katakan yang saya bukanlah seorang trader forex. Saya merupakan seorang intraday futures trader FCPO. Nak tahu apa itu, kena tengok dan baca artikel di atas sampai habis. Di situ kami ada tulis dengan detail berkenaan dengan apa itu pelaburan FCPO dan bagaimana untuk jana pendapatan yang konsisten. Disebabkan oleh forex dan FCPO tidak ... Pengalaman bermain forex!! 0. TS death.knight . 14-03-2012 16:07 . Kaskus Addict Posts: 2,203. View first unread. Lapor Hansip. Pengalaman terjun di dunia trading forex!! ----- Tampilkan isi Thread. Thread sudah digembok. Urutan Komentar Terlama. Komentar Terlama ... Pengalaman bermain forex!! 0 TS death.knight . 14-03-2012 16:07 . Kaskus Addict Posts: 2,203. View first unread ... Original Posted By Vanz86 kudu jeli dan hapal pasar gan main forex tuh. iya sih gan, tp klo niat dipelajarin gampang kok gan 14-03-2012 16:22 . 0. LinggaSatria . 14-03-2012 16:23 . Kaskuser Posts: 443 #10. Nyalakan Notifikasi . Lapor Hansip. Ane gk tau n gak ngerti gan bawah ane ... Sesuai dengan pengalaman trading modal kecil yang pernah saya lakukan, saya ingin membagikan pengalaman ini kepada anda melalui pos ini. Khusus untuk pemula di forex, saya akan memberikan cara bermain trading forex dengan modal kecil tapi tetap aman. Aman dalam artian tetap bisa profit walaupun trading di akun dengan modal minim. Pengalaman Trading Forex Kaskus – Pengalaman bermain forex kaskus Read our reviews! Reply The principles guiding you to profit from strategi perdagangan arbitrase pilihan trade with a cross kaskus be pengalaman the same as with the majors: Meantime, the platform is customizable and includes charting tools, pattern recognition functionality, various screen layouts and multiple timeframes. Pengalaman Bermain Forex 15.58 Posted by Nuraini Widiyanti No Comments. Ini bukan pengalaman pribadi saya, tetapi pengalaman dari teman saya yang sudah pernah mengikuti forex. Saat ini untuk sementara ia berhenti bermain forex, alasannya seniornya belum memperbolehkan untuk ikut bermain forex. Karena dalam komunitasnya, siapa yang mengalami kegagalan akan dibantu secara materi oleh teman ... Bukannya jera dan kapok bermain forex, Kiana Danial justru makin penasaran. Untungnya, ia tidak asal masuk pasar lagi dan bersikukuh dengan cara trading sebelumnya (seperti kebanyakan trader). Kiana Danial malah memustuskan untuk mendalami dunia trading dulu, dan memulai kehidupan baru di salah satu pusat finansial dunia, yakni New York. Dari sana, Kiana terus belajar dan berlatih hingga ... Dalam buku-buku tersebut, ninja trader menuliskan berbagai strategi dan psikologi trading Forex berdasarkan pengalaman pribadi. Tak hanya itu sigit purnomo juga dikenal aktif dalam komunitas-komunitas trader dan menulis blog trader sakti, karena menurutnya, trader Forex harus saling berbagi dan bertukar pengalaman . Desmond Wira; Desmond Wira adalah seorang figure trader Indonesia yang juga ... Several traders fail at Pengalaman Saya Bermain Forex online trading because they are completely unaware of the entire system. For instance, many of them consider Pengalaman Saya Bermain Forex both forex and binary trading to be the same concepts. However, after reading this article, several traders would come to know that both forex and binary trading are two different concepts.

[index] [14040] [10441] [469] [12630] [4073] [24001] [7105] [24142] [18936] [23526]

10 Perbedaan Trading Saham dan Forex - YouTube

Adrian Maulana Pengalaman Investasi Forex - Duration: 7:08. ... Cara Bermain Forex dan Menggunakan Metatrader 4 Android Belajar Forex untuk pemula - Duration: 10:55. Muhamad Ibnuh 70,028 views ... Kami telah membuat tutorial belajar forex fbs lengkap yang bisa anda pelajari setiap saat pada link dibawah ini : https://www.youtube.com/playlist?list=PLYDM... Belajar Bisnis, Berita Forex, Berita Forex Hari Ini, Cara Bermain Forex Valas, Forex Factory, Valas, Dapatkan analisa PREMIUM harian forex sebagi pembanding entry point Anda secara GRATIS di ... MUI mengeluarkan Fatwa Ini untuk dijadikan sebagai rujukan oleh siapa saja yang beragama islam supaya aktifitas bisnisnya terutama ketika bermain forex bisa ... Cara Bermain Forex - Coba demo AKUN GRATIS : http://www.foreximf.com/goto/demo cara bermain forex, forex factory, seputar forex, belajar forex, trading forex... Visit Website: Official XM Website: https://bit.ly/xmdirect FXBITE (Complete Tutorial FX): https://bit.ly/fxbiteapk (download Apps) Pembukaan Akun XM: Open A... Cara melakukan order posisi atau cara melakukan transaksi Trading Forex di metatrader dengan mudah pada broker Instaforex Ketahui niat awal dari investasi trading forex, jangan memakai uang panas dan dari hasil pinjaman! Next video saya akan bahas tentang Price Action! FB: https... Cara Bermain Forex - Coba demo AKUN GRATIS : http://www.foreximf.com/goto/demo cara bermain forex, forex factory, seputar forex, belajar forex, trading forex... Waspada terhadap penipuan keuangan yang menjanjikan keuntungan sampai 30% per bulan. Dengan uang 1 juta rupiah diinvestasikan dengan imbal hasil 30% per bula...

http://binaryoptiontrade.burntownmi.tk